friends.kawan. :)

Wednesday, May 12, 2010

tutorial untuk favicon..



Assalamualaikommm..yang nih,,entry first aku pasal tutorial..tutorial untuk favicon tuh . .ekkk . .ehehh ...baru mula nak blogging pon dah nak buat tutorial..haha . but okay,,sharing is caring maaaa . .:D

okay.. we start ..
First,,g link nih---> http://www.iconj.com/

Second---->keliksss kat nombo 1,2,3 atau 4 . .(pilih maner yg korang suka)


third---->korang pilih gambar or korang boleh buat sendiri mcm yang aku punyer tu. .ehehe . .

pastuhh---> log in blog korang...g laa edit HTML,,pastu carik kod nihh,,,




then---->letak kan kod favicon yang korang dapat lepas buat favicon tu tadi,,tampallll kat situ..hehe . .


finally----->save template::SELESAIIIIIIIIIIII . .


selamat mencuba . .:)

4 comments:

BudakHitam said...

terima kasih untuk berkongsi! lepas ni buat la tutorial lagi ek? ehh..tak payah expand?

kozumi_ro said...

wa best tutorial ni thx sbb sudi kongsikan...NeXt?hihii

aNNiE iS aiNiey said...

budak hitam:tak yah expand..susah2 jer . .:)

kazumi:next??tunggu ler . .:D

Nazli Anim Dato' Ghazali said...

macam mane nak generate code . tak dek pun

http://fairytaledhyra.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails